2η Πανελλήνια Έκθεση στο Ηράκλειο Κρήτης

25 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2012

Η 2η Πανελλήνια Έκθεση Κλασικών Οχημάτων πραγματοποιήθηκε και φέτο στην Κρήτη στο νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου στη Νέα Αλικαρνασσό (ΒΙ.ΠΕ. – περιοχή 2 αοράκια) από 25 Μάη – 4 Ιούνη. Συνολικά 65 υπέροχα κλασικά αυτοκίνητα και 45 μοτοσυκλέτες και ποδήλατα είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν οι χιλιάδες επισκέπτες.

Στα επίσημα εγκαίνεια παρευρέθηκαν ο αντι-περιφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης, ο πρόεδρος των αθλητικών εγκαταστάσεων κ. Δροσίτης και ο αντιδήμαρχος κ. Σισαμάκης, καθώς επίσης εκατοντάδες φίλοι των κλασικών οχημάτων.       Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πάνω από 500 φωτογραφίες που αφορούν τη σχέση του ανθρώπου με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και το τέλος του 20ου αιώνα. Το όχημα συνδέθηκε άρρηκτα με τη ζωή του ανθρώπου στη μετακίνηση, τη διασκέδαση αλλά και την εργασία του. Παράλληλα με την έκθεση υπήρχαν περίπτερα με αξιόλογα αντικείμενα από τις περασμένες δεκαετίες, καθώς και συμβουλές από ειδικούς σε αναπαλαιώσεις οχημάτων. Η κάλπη που στήθηκε για τους επισκέπτες ανέδειξε ως ομορφότερο αυτοκίνητο μια Chevrolet Belair 1955 και ως ομορφότερη μοτοσυκλέτα μια Ariel 1935.

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε αυτοκινητο-δρομία με δεκάδες συμμετοχές με προορισμό τα Μάταλα, όπου διεξήχθη το περίφημο Matala Festival.

Oφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του γυμναστηρίου, καθώς επίσης και τους δεκάδες συλλέκτες-μέλη της ΛΕ.Κ.Ο. και αναγνώστες του περιοδικού μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα οχήματά τους επί 11 ημέρες στα χέρια μας. Ραντεβού του χρόνου με ακόμα περισσότερες συμμετοχές και εκπλήξεις…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment