1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση στην Τρίπολη

20 – 25 Ιουνίου 2012

Μια ακόμα  έκθεση κλασικών οχημάτων διοργάνωσε το περιοδικό μας Classic Century σε συνεργασία με το δήμο Τρίπολης από 20 – 25 Ιούνη στην Τρίπολη Αρκαδίας, παράλληλα με την εμπορική έκθεση “Αρκαδικό Πανόραμα”.

Στα επίσημα εγκαίνεια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής κ. Α. Λυκουρέντζος, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αρκαδίας  κ. Γ. Μπουντρούκας. Την επόμενη μέρα επισκεύθηκε την έκθεση και ο Αμερικανός πρέσβυς στην Ελλάδα, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κλασικά οχήματα και την έκθεση φωτογραφίας.

Σε αυτή τη διοργάνωση ξεχώρισε η αυτοκινητοδρομία στην ορεινή Αρκαδία, την οποία σχεδίασε το τμήμα τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης. Την Κυριακή 24 Ιουνίου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Άρεως, στην Τρίπολη 18 κλασικά αυτοκίνητα από Πελοπόννησο, Αθήνα και Θήβα. Πρώτος σταθμός ήταν το υπέροχο σπήλαιο Κάψιας, όπου είχαμε μια υπέροχη ξενάγηση. Στη συνέχεια, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή στο ελατόδασος του Μαίναλου και αφού περάσαμε από τα όμορφα χωριά Λεβίδι, Βυτίνα, Πυργάκι, Ελάτη καταλήξαμε στο ιστορικό Λιμποβίσι, όπου μας περίμενε ελαφρύ φαγητό και ξενάγηση στο σπίτι του Κολοκοτρώνη. Αφού ξεκουραστήκαμε, συνεχίσαμε μέχρι το Χρυσοβίτσι και συγκεκριμένα το μουσείο δασικής ιστορίας του Μαίναλου, όπου ο κ. Θόδωρας Τσάμης από το δήμο Τρίπολης μας πρόσφερε πλούσια ενημέρωση για το μοναδικό αυτό μουσείο στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται στο κρατικό εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου, το οποίο λειτούργησε από το 1939 – 1975 με πάνω από 100 εργαζόμενους !! Το Μουσείο αξιοποιώντας τον μηχανολογικό εξοπλισμό του πριστήριου, ξαναζωντανεύει για χάρη των επισκεπτών τη λειτουργία του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου.

Στη συνέχεια, επιστρέψαμε στον εκθεσιακό χώρο στην Τρίπολη μέσω Δαβιάς, όπου μας περίμενε η τελετή λήξης της έκθεσης κλασικών οχημάτων με την απονομή  κυπέλλων στους νικητές των καλλιστείων και αναμνηστικών δώρων με πλούσιο φαγητό, προσφορά του Δήμου Τρίπολης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο Τρίπολης και την Άλφα Εκθεσιακή για την υπέροχη φιλοξενία που μας προσέφεραν, αλλά και τους δεκάδες φίλους και αναγνώστες του περιοδικού μας, Classic Century, oι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν τα κλασικά τους οχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment