1η Πανελλήνια Έκθεση στο Αρκαλοχώρι

2 – 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κλασικά οχήματα και εικόνες μιας άλλης εποχής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της 1ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κλασικών Οχημάτων που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και το περιοδικό Classic Century από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 7:00μ.μ. παρουσία επισήμων προσκεκλημένων και πλήθος κόσμου. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του πολιτιστικό γεγονός για τα δεδομένα της Κρήτης, που περιλαμβάνει περισσότερα από 60 αυτοκίνητα, 50 μοτοσυκλέτες και ποδήλατα από το 1930 ως το 1980. Οι νεότεροι θαύμασαν οχήματα μια άλλης εποχής και οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν περασμένες, αλλά όχι ξεχασμένες δεκαετίες. Παράλληλα με τη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας με στιγμιότυπα από αγώνες αυτοκινήτων αλλά και την καθημερινότητα όσων έζησαν σε αυτές τις δεκαετίες και συνδέθηκαν με τα οχήματα τους ως μέσα μεταφοράς, διασκέδασης ή εργασίας. Τέλος, το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει το ομορφότερο αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, καθώς πραγματοποιήθηκαν Kαλλιστεία Oχημάτων”  κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Την Κυριακή 4/9  στο χώρο της έκθεσης ήρθαν πάνω από 25 αυτοκίνητα από τη λέσχη ΠΑΣΟΕ του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο εκδρομής – επίσκεψης που οργάνωσε ο πρόεδρός της κ. Νίκος Τζιρής.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήσαμε  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΔΡΟΜΙΑ. Η πομπή των κλασικών αυτοκινήτων ξεκίνησε στις 10.00 το πρωϊ από τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, το Αρκαλοχώρι, το Θραψανό και το Καστέλλι για να καταλήξει στο χωριό Πλάκα στην Ελούντα. Ενδιάμεσος σταθμός για καφέ, η γραφική πόλη του Αγίου Νικολάου.  Αρκετά άτομα επισκεύθηκαν το γνωστό νησάκι Σπιναλόγκα ή απόλαυσαν το μπάνιο τους στα νερά της Πλάκας. Το απόγευμα η πομπή επέστρεψε στο Ηράκλειο.

Η έκθεση πλέον αποτελεί θεσμό όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και θα επαναληφθεί ξανά με ακόμα περισσότερες συμμετοχές και δραστηριότητες στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2012. Σας περιμένουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment